5 незвичайних зимових салатів від Едуарда Насирова
Хто вважає, що зимові салати повинні обмежуватися олів'є та вінегретом? Тільки не наш кулінарний блогер Едуард Насиров. Саме тому сьогодні він пропонує вашій увазі добірку смачних салатів, якими можна побалувати себе і своїх близьких.
САЛАТ З РЕДЬКОЮ, ФЕТОЮ ТА МІКРОГРІНОМ
З одного боку, дуже зрозумілий за складом салат, з іншого - дуже цікавий і навіть несподіваний! Мої друзі просто закохалися у цю страву!
На 4 порції:
200 г пророщеної сочевиці
200 г фети
по 50 г пророщеної люцерни
цибулі
редису
горошку
4-5 ст. ложок соняшникової олії
20 г гарбузового насіння
20 г соняшникового насіння
1 кольорова редька (кавунова)
Сочевицю змішати з фетою, додати олію і вимісити до пастоподібного стану.
Редьку тонко нарізати.
Насіння злегка підсмажити.
У порційні тарілки викласти шарами: редьку, трохи сирної маси, мікрогрін і знову чергувати шари. Зверху присипати насінням, збризнути олією та подавати до столу! Красиво і дуже смачно!!!!
Хочу похвалити зелень і редьку - дуже мене порадували.
САЛАТ З КАРАМЕЛІЗОВАНИМ ПЕЧЕНИМ БУРЯКОМ, ФУНДУКОМ ТА КОЗЯЧИМ СИРОМ
Пам'ятаєте, як я хвалив салат, який спробував в Одесі, коли був там у листопаді? Мені він так сподобався, що я вирішив зробити спрощену варіацію для приготування в домашніх умовах.
На 1 порцію:
1 невеликий запечений заздалегідь буряк
1 ст. ложка меду/цукру
2 ст. ложки бальзамічного оцту
2 ст. ложки оливкової олії
чорний перець за смаком
щіпка кунжуту
8-10 штук смаженого фундука
2 ст. ложки цукру
50 г м'якого козячого сиру
1 ст. ложка жирних вершків
чебрець
Карамелізуємо фундук - з цукру зварити карамель світлого кольору, додати фундук, перемішати, щоб кожний горішок покрився карамеллю. Викласти горіхи на пергамент.
Буряк нарізати крупними шматками. У сковороді розігріти олію, додати буряк і через хвилину додати цукор і оцет. Смажити кілька хвилин, поки буряк не покриється карамельним сиропом. Остудити.
Сир гарненько розмішати з вершками.
На порційну тарілку викласти буряк, присипати перцем і кунжутом, 2-ма ложками викласти сир, додати фундук, прикрасити листочками чебрецю і можна подавати!
ГОСТРИЙ САЛАТ З БРОКОЛІ, ЯЙЦЯМИ ТА ПЕРЦЕМ
Це рецепт дуже цікавого та смачного салату, який однозначно зігріє вас зимового дня і подарує гарний настрій! Хрусткий перець, ніжна броколі, ситні яйця та пряна, гостра заправка - просто ідеально!
На 3-4 порції:
1 невеликий качан броколі
1 болгарський перець
3-4 курячих яйця
великий пучок кінзи
1-2 перцю чилі
1 невелика червона цибулина
2 зубчики часнику
50 г насіння соняшнику
5-6 ст. ложок оливкової олії
2 ст. ложки бальзамічного оцту
3-4 ст. ложки соєвого соусу
Яйця скласти у каструлю, залити холодною водою і поставити на середній вогонь, накривши кришкою. Броколі розібрати на суцвіття і скласти в пароварку.
Перець нарізати середніми кубиками. Цибулю і часник подрібнити. Перець чилі дрібно нарізати. Скласти цибулю, часник і чилі в миску. Додати олію, оцет і соєвий соус, перемішати.
Як тільки кришка каструлі, в якій варяться яйця, почне вібрувати - значить, вода закипає. Готувати 5-7 хвилин на мінімальному вогні. На сковороді обсмажити насіння.
Вийняти броколі і одразу опустити її в холодну воду, щоб вона зберегла свій колір. Яйця також вийняти і відправити в миску з холодною водою.
У великій мисці змішати рубану кінзу, броколі та перець. Яйця очистити і нарізати кубиками. Додати яйця в миску з салатом, влити гостру заправку і всипати насіння.
Перемішати салат і, накривши кришкою, прибрати на 15-20 хвилин у холодильник!
Дуже смачно! Рекомендую обов'язково приготувати.
P. S. : якщо ви не будете використовувати яйця, вийде відмінний веганський варіант!
КАРТОПЛЯНИЙ САЛАТ З ЯЙЦЯМИ, ЧЕРІ, РУКОЛОЮ І ОЛИВКАМИ
Цей простий, але дуже смачний і ситний салатик я готував для своєї зустрічі з читачами - і настільки він всім сподобався, що обіцяв викласти рецепт в блозі. Тому вашій увазі пропонується:
На 3 порції:
4-5 картоплин середньої величини
3 яйця
8-10 томатів чері
невеликий пучок руколи
хороша жменя оливок
кілька пір'їн зеленої цибулі
щіпка італійських трав
3 ст. ложки соусу песто (готового або домашнього - в блозі є кілька варіацій цього соусу)
3 ст. ложки оливкової олії (якщо песто густий)
3 ч. ложки бальзамічного соусу/глазурі
сіль і перець за смаком
Картоплю та яйця відварити і очистити. Досить крупно нарізати. Чері розрізати навпіл або нарізати четвертинками залежно від розміру. Оливки розрізати навпіл.
Змішати в мисці всі інгредієнти, посолити, заправити песто та оливковою олією. Викласти салат в стаканчики (якщо вам подобається моя подача, звичайно), посипати перцем, зверху полити бальзаміком і можна подавати.
Салат можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді!
КАПУСТЯНИЙ САЛАТ З ЯБЛУКОМ І ГРАНАТОМ
Цей салат дуже освіжаючий, справжній зимовий, вітамінний і такий простий!
Для салату:
1/2 качана червоної капусти
1 зелене яблуко
1/2 червоної цибулини
100 г зерен гранату
30 г мигдалю (або інших горіхів)
1ст. ложка лимонного соку
Для соусу:
3 ст. ложки яблучного соку
6 ст. ложок оливкової олії
1 ч. ложка лимонного соку
1/2 ч. ложки гірчиці діжонської
сіль і мелений перець
щіпка цукру
Капусту нашаткувати, яблуко нарізати кубиками і скропити лимонним соком. Цибулю нарізати, горіхи порубати.
Змішати капусту, яблуко, цибулю, горіхи та зерна гранату. Заправити соусом і обережно перемішати.
Для соусу змішати всі інгредієнти до однорідності.