Що сьогодні приготувати на вечерю смачно і швидко?
Продовжуємо публікувати меню корисних і смачних вечерь. Інші рецепти найсмачнішої вечері Ви можете переглянути у нас на порталі тут і тут.
Як часто всі ми стикалися зі схожою проблемою: всі страви здаються буденними, в книзі рецептів не вистачає різноманітності. Однак, чоловік вже поспішає додому, в очікуванні чудової, смачної вечері. А якщо ще й з друзями... Ось кілька нескладних рецептів.
Пряні курячі стегенця
Про курячі стегенця можна складати цілі кулінарні трактати. Вони так добре вміють перевтілюватись, що, якби існував кулінарний Оскар, ми б вручили його курці за акторську гру на кухні:) Рецепт Ніки Досаєвої, ведучої проекту "Рецепти щастя" на К1 (щосуботи об 11:00). Читайте кулінарний блог Ніки з рецептами смачних страв на нашому сайті!
Біле сухе вино - 500 мл.
Куряче стегно - 4 шт.
Вішанки - 300 г.
Бекон - 150 г.
Олія соняшникова - 1ст. л.
Часник - 1 зубчик
Цибуля порей - 1стебель
Лавровий лист
Сіль, перець - за смаком
Вершкове масло - 50 г.
Спагеті - 200 г.
1. Куряче стегно очищаємо від шкіри та кістки. Нарізаємо м'ясо тонкою соломкою.
2. Цибулю порей нарізаємо кільцями, після чого добре промиваємо в холодній воді, щоб позбутися від піску.
3. Нарізаємо бекон великими шматками і розчавлюємо ножем зубчик часнику.
4. Обсмажуємо бекон і часник (без олії) 5 хвилин до появи рідини. Додаємо цибулю порей, обсмажуємо кілька хвилин і пересипаємо до каструлі. Додаємо курку і трохи обсмажуємо.
5. Додаємо перець, сіль, лавровий лист і гриби. Через 5 хвилин вішанки віддадуть свій сік і вода випарується.
6. Додаємо біле сухе вино і тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще 30 хвилин.
7. На гарнір приготуємо спагеті. До киплячої води кладемо спагеті та накриваємо кришкою. Коли макарони будуть майже готові, зливаємо з них воду та кладемо поверх м`яса (не перемішуємо). До спагеті додаємо шматочок вершкового масла.
Подавати потрібно в зворотному порядку. Спочатку акуратно викладаємо на тарілку спагеті, потім зверху кладемо м'ясо з овочами і поливаємо бульйоном.
Риба, запечена в сметані
Риба (хек, мінтай) - 1 кг.
Цибуля - 3 шт.
Яйця - 2 шт.
Твердий сир - 150 г.
Сметана - 400 г.
Рослинна олія
Борошно
Кріп - маленький пучок
Спеції, сіль і гірчиця за смаком
1. Рибу помити, почистити, нарізати невеликими шматочками.
2. До пласкої тарілки насипати борошно, сіль, спеції і перемішати.
3. В отриманій паніровці обваляти шматочки риби і викласти на деко з бортиками.
4. Нарізати цибулю півкільцями і обсмажити на олії.
5. Сметану змішати з гірчицею, яйцями, дрібно нарізаним кропом (за бажанням підсолити) і смаженою цибулею, перемішати.
6. Отриманим соусом залити рибу.
7. Посипати зверху тертим сиром і запікати при температурі 200 градусів до появи рум'яної скоринки.
Морквяні оладки
Морква - 2 шт.
Яйця - 3 шт.
Сметана - 100 г.
Твердий сир - 150 г.
Борошно - 50 г.
Сіль за смаком
Рослинна олія
1. Моркву та сир натерти на тертці, змішати.
2. Додати яйця, сметану, борошно, сіль, перемішати.
3. Сковороду розігріти, налити рослинну олію.
4. Викласти ложкою оладки і обсмажити з двох сторін.
5. Подавати зі сметаною.
Запечені стейки лосося
Стейки лосося, сьомги або форелі - 4 шт.
Сіль за смаком
Спеції для риби
Половинка лимону
1.Стейки промити і трохи обсушити паперовими серветками.
2. Кожен стейк натерти сіллю та спеціями.
3. Стейки викласти на деко і запікати 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.
4. За бажанням готові стейки можна збризнути лимонним соком.
5. Подавати з відвареним рисом або овочевим салатом.