Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Що сьогодні приготувати на вечерю смачно і швидко?

Що сьогодні приготувати на вечерю смачно і швидко?

13 листопада 2014 | 17:31

Продовжуємо публікувати меню корисних і смачних вечерь. Інші рецепти найсмачнішої вечері Ви можете переглянути у нас на порталі тут і тут.

Як часто всі ми стикалися зі схожою проблемою: всі страви здаються буденними, в книзі рецептів не вистачає різноманітності. Однак, чоловік вже поспішає додому, в очікуванні чудової, смачної вечері. А якщо ще й з друзями... Ось кілька нескладних рецептів.

Пряні курячі стегенця

Про курячі стегенця можна складати цілі кулінарні трактати. Вони так добре вміють перевтілюватись, що, якби існував кулінарний Оскар, ми б вручили його курці за акторську гру на кухні:) Рецепт Ніки Досаєвої, ведучої проекту "Рецепти щастя" на К1 (щосуботи об 11:00). Читайте кулінарний блог Ніки з рецептами смачних страв на нашому сайті!

Біле сухе вино - 500 мл.

Куряче стегно - 4 шт.

Вішанки - 300 г.

Бекон - 150 г.

Олія соняшникова - 1ст. л.

Часник - 1 зубчик

Цибуля порей - 1стебель

Лавровий лист

Сіль, перець - за смаком

Вершкове масло - 50 г.

Спагеті - 200 г.

1. Куряче стегно очищаємо від шкіри та кістки. Нарізаємо м'ясо тонкою соломкою.

2. Цибулю порей нарізаємо кільцями, після чого добре промиваємо в холодній воді, щоб позбутися від піску.

3. Нарізаємо бекон великими шматками і розчавлюємо ножем зубчик часнику.

4. Обсмажуємо бекон і часник (без олії) 5 хвилин до появи рідини. Додаємо цибулю порей, обсмажуємо кілька хвилин і пересипаємо до каструлі. Додаємо курку і трохи обсмажуємо.

5. Додаємо перець, сіль, лавровий лист і гриби. Через 5 хвилин вішанки віддадуть свій сік і вода випарується.

6. Додаємо біле сухе вино і тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще 30 хвилин.

7. На гарнір приготуємо спагеті. До киплячої води кладемо спагеті та накриваємо кришкою. Коли макарони будуть майже готові, зливаємо з них воду та кладемо поверх м`яса (не перемішуємо). До спагеті додаємо шматочок вершкового масла.

Подавати потрібно в зворотному порядку. Спочатку акуратно викладаємо на тарілку спагеті, потім зверху кладемо м'ясо з овочами і поливаємо бульйоном.

Риба, запечена в сметані

Риба (хек, мінтай) - 1 кг.

Цибуля - 3 шт.

Яйця - 2 шт.

Твердий сир - 150 г.

Сметана - 400 г.

Рослинна олія

Борошно

Кріп - маленький пучок

Спеції, сіль і гірчиця за смаком

1. Рибу помити, почистити, нарізати невеликими шматочками.

2. До пласкої тарілки насипати борошно, сіль, спеції і перемішати.

3. В отриманій паніровці обваляти шматочки риби і викласти на деко з бортиками.

4. Нарізати цибулю півкільцями і обсмажити на олії.

5. Сметану змішати з гірчицею, яйцями, дрібно нарізаним кропом (за бажанням підсолити) і смаженою цибулею, перемішати.

6. Отриманим соусом залити рибу.

7. Посипати зверху тертим сиром і запікати при температурі 200 градусів до появи рум'яної скоринки.



Морквяні оладки

Морква - 2 шт.

Яйця - 3 шт.

Сметана - 100 г.

Твердий сир - 150 г.

Борошно - 50 г.

Сіль за смаком

Рослинна олія

1. Моркву та сир натерти на тертці, змішати.

2. Додати яйця, сметану, борошно, сіль, перемішати.

3. Сковороду розігріти, налити рослинну олію.

4. Викласти ложкою оладки і обсмажити з двох сторін.

5. Подавати зі сметаною.

Запечені стейки лосося

Стейки лосося, сьомги або форелі - 4 шт.

Сіль за смаком

Спеції для риби

Половинка лимону

1.Стейки промити і трохи обсушити паперовими серветками.

2. Кожен стейк натерти сіллю та спеціями.

3. Стейки викласти на деко і запікати 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.

4. За бажанням готові стейки можна збризнути лимонним соком.

5. Подавати з відвареним рисом або овочевим салатом.


Телепрограма